solidarita-svornost-spravedlnost

Obvyklé i vyjímečné zasedání podnikového výboru odborů Jihostroje

13.06.2014 06:25

Dne 12. 6. 2014 se zástupci zaměstnanců Jihostroje sešli na svém pravidelném zasedání. Program zasedání však byl ve své úvodní části vyjímečný. Prvním se toto zasedání stalo pro doplňovací volbou v divizi HYDRAULIKA zvolené členy podnikového výboru odborů Jihostroje Patrika Šislera a Ladislava Vránu. Posledním zasedáním pak  pro dlouholetého spolutvůrce nových (v nových ekonomicko-sociálních podmínkách pracujících), moderně strukturovaných odborů KOVO v Jihostroji Zdeňka Hucka, který svou funkci zástupce zaměstnanců  přestane vykonávat 30. 6. 2014 a odejde na zasloužený odpočinek po celoživotní (více než čtyřicetileté) práci v Jihostroji.

Proto mu i touto cestou vyslovujeme poděkování za více než dvacetiletou spolupráci na tvorbě "nových odborů". Do funkce zástupce zaměstnanců kaplického závodu (výboru základní organizace OS KOVO závodu Kaplice) byl zvolen v roce 1990. V roce 1993 se stal předsedou kaplické odborové organizace KOVO. Po sloučení odborových organizací Kaplice a Velešín se stal místopředsedou nově vzniklého odborového seskupení. Jeho neocenitelnou zásluhou navždy bude skutečnost, že je naše odborová organizace v současné podobě dostatečně reprezentativní a ekonomicky stabilní. V neposlední řadě musíme připomenout, že se aktivně podílel na přípravě a následném jednání o všech v posledních dvaceti letech s vedením a.s. Jihostroj uzavíraných kolektivních smlouvách, které zaměstnancům Jihostroje garantovali a garantují solidní sociální a pracovní podmínky. 

Zdeňkovi Huckovi za jeho práci pro odborovou organizaci a zaměstnance Jihostroje poděkovala nejenom převážná většina současných členů podnikového výboru odborové organizace KOVO, ale přivítat jej do "klubu důchodců" a popřát mu hodně zdraví a radost ze života mu přišli i bývalí dlouholetí členové podnikového výboru Kateřina Korbelová a Jiří Tolar.

Naši informaci nelze zakončit jinak, než fotografií Zdeňka Hucka s nově zvoleným členem "statutárního orgánu" odborové organizace Jaroslavem Kolouchem, který se dnešním zvolením ujímá své funkce a od Zdeňka přebírá štafetu bojovníka za důstojné pracovní podmínky nejenom své, ale i všech spolupracovníků, které má tu čest zastupovat.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.