solidarita-svornost-spravedlnost

Kolektivní smluvy - jednání na rok 2012

13.12.2011 14:10

Odborová organizace jménem svých členů, resp. zastupovaných zaměstnanců, předložila návrhy změn a doplnění kolektivních smluv, které budou postupně vyjednávány na rok 2012. Požadujeme především růst mezd zaměstnanců  a  zachování všech v minulosti  dohodnutých "benefitů".

Dne 12. 12. 2012 byla podepsána kolektivní smlouva s vedením a.s. Jihostroj na rok 2012. Kolektivní smlouva garantuje zaměstnancům rozsah firmou poskytovaných benefitů a deklaruje mzdový růst zaměstnanců v roce 2012. Uzavřenou kolektivní smlouvou deklarovaný mzdový růst nemá bohužel normativní (zaručenou) povahu.

K dnešnímu dni, tedy ke dni, kdy publikujeme aktualizaci tohoto sdělení, je možno konstatovat, že ve všech nyní pěti námi zastupovaných firmách jsou podepsány kolektivní smlouvy na rok 2011. Cíle, které jsme si na začátku vyjednávání o těchto kolektivních smlouvách stanovili, byly dosaženy. Ve firmě SPG Czech Kaplice v současné době probíhá insolvenční řízení a všichni zaměstnanci bohužel od insolvenčního správce obdrželi výpověď z pracovního poměru. S insolvenčním správcem komunikujeme o možnostech realizace všech v platné kolektivní smlouvě zakotvených pracovně-právních a mzdových nároků propouštěných zaměstnanců.

 

Bližší informace získáte u svých zástupců zaměstnanců - členů Podnikových výborů ZO OS KOVO

Zpět

Novinky

Pracovní jednání v Rakousku

03.03.2011 09:32
  Na webových stránkách je v rubrice "O nás" umístěna základní informace z pracovního jednání s rakouskými kolegy, které se uskutečnilo 1. 3. 2011 v rakouském městečku St. Valentin. V naší fotogalerii je umístěno několik fotografií z tohoto setkání.
>>
<< 1 | 2

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.